jueves, diciembre 20, 2012

El zoo d`un poeta, de la A a la Z
Ricard Bonmartí – Marta Biel,
Castellnou, 2012.


La poesia sempre està de moda, sempre és actual i la poesia infantil és més que necessària pels nens i nenes. Els ajuda a crear una especial sensibilitat i a apreciar valors importants, els ajuda a créixer.
El zoo d`un poeta, de la A a la Z és un abecedari poètic on els animals es passegen   amb les seves característiques i encants. Així trobem, per exemple, l`àguila o el conill, però també el flamenc, la tortuga, l`elefant, l`ovella o el quetzal... tants animals com lletres té l`abecedari. Animals domèstics i salvatges, mamífers i aus.
Els més petits, els primers lectors, de ben segur, s`ho passaran molt bé amb aquests animals a la vegada que aprendran les lletres de l`alfabet, però ho faran amb alegria, amb il·lusió, com s`han de fer les coses veritablement importants a la vida. I aprendre a llegir és una de les més importants.
Ricard Bonmartí, l`autor, dedica quatre versos a cada un dels animals i ens descobreix aquelles petites grans coses que ens passen desapercebudes, perquè un poeta en sap de descobrir petites grans coses. A més, les il·lustracions de Marta Biel ens deixen jugar encara més amb la idea de que per aprendre, és clar que no, no fa falta patir.
Tots els poemes es poden aprendre de memòria, si es vol, o es poden llegir en veu alta o cada nen pot triar-ne un i fer-ne la seva pròpia versió. El cas és que El zoo d`un poeta, de la A a la Z no és un llibre que passi de moda, perquè està ple de llum, de imatges, de vida i, sobretot, d`alegria.
El llibre forma part de la nova col·lecció “Abecedaris” de Castellnou que vol ser una eina lúdica, però molt potent, perquè els nens i les nenes aprenguin les lletres relacionant-les amb les corresponents il·lustracions.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.