domingo, septiembre 27, 2015

Qui, què, qui?
Olivier Taller,
BiraBiro Editorial, 2015.

Qui, què, qui? és un llibre molt bonic especialment adreçat als més petits que formula una sèrie de preguntes breus i molt directes i la resposta només es pot donar després de fer-ne una observació acurada de totes les imatges. Són dos pàgines per pregunta, amb format allargat i amb diferents imatges de nens i d`animals. Els personatges es troben  fent accions diverses i la pregunta sempre està ben formulada.  Per exemple, al primer cas es diu "Qui ha dormit poc? i veiem,un nen amb un gran somriure, un altre tocant la trompeta, un disfressat, una nena amb uns globus i un altre tocant el tambor. També hi ha un nen i un osset enfadats i dos més, un amb cara de sorpresa i l`altre amb cara de...son. Així, mirant bé tots els dibuixos, molt ben caracteritzats, els nens acabaran donant la resposta a totes les preguntes com:
Qui ha jugat amb el gat?
Qui té molta por?
Qui noi s`atreveix a ballar?
Qui està enamorat?
Qui no ha arribat a temps al lavabo?...
A més de l`observació, el llibre permet que es comenci a parlar de les emocions, des afectes i també de la vida quotidiana, amb la qual cosa el llibre té diferents lectures, totes enriquidores.
El format ens sembla molt apropiat pels més petits i és aconsellable que un adult miri amb ells el llibre per fer-ho més intens i pot ser formular noves preguntes, perquè, això sí, no ens quedarem només amb una pregunta doncs cada personatge amaga al darrera nous reptes.
Qui, què, qui? ens sembla un llibre ideal com a regal i també per les escoles o les llars d`infants.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.