Pages - Menu

Top Menu

viernes, marzo 06, 2020

"Si et pica un mosquit": "conec un remei"

 "Si et pica un mosquit"
Jordi Gastó - Christian Inaraja
Kalandraka, 2020

A tots ens ha picat un mosquit algun cop, però el que, segur, mai hem pensat en fer alguna activitat alternativa com la que ens aconsella Jordi Gastó per evitar que ens gratem i ens fem mal. I així ens explica: "conec un remei / que et pot ajudar". I comença una enumeració amb rodolins d`una sèrie d´activitats xalades, esbojarrades i plenes d´humor que, de ben cert, faran riure als petits lectors i als grans. Així podem fer saltirons, ganyotes, posar-nos un barret, cantar, tocar el tambor, cuinar, anar a la fira, fer un tomb en barca i arribar a una illa plena de "monstres, fades i follets". També podem construir un castell "vigilat per un drac" o volar en globus... Un munt d´activitats que potencien l´imaginació, que ens poden ajudar l´inconvenient de la picadura. I així arribem al final, ple d´alegria i de sentit comú, que ens torna a la realitat perquè, si ens pica un mosquit, la picadura, per molt que fem un munt de coses, no marxarà, però, ep!, ens divertirem molt.
Capgirar un problema en un moment divertit és tot un repte i ens fa veure els petits inconvenient d´una altra manera, amb perspectiva; però també amb realisme.
Aquests remeis únics contra una picadura ens venen ben acompanyats pels dibuixos d´en Christian Inaraja, aparentment senzills, amb trets ben marcats que permeten entendre les emocions del protagonista al qual un mosquit l´acaba de picar al braç.
Un llibre molt divertit, ple de musicalitat, que es pot llegir en veu alta, fins i tot memoritzar i que va adreçat als prelectors i primers lectors que, no en tenim dubte, en gaudiran molt.
El llibre el podem llegir en català, castellà, gallec i eusquera. Ara ja sabem què fer si ens pica un mosquit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.