domingo, noviembre 15, 2015

En Billy i el bisó,
Catharina Valckx, BiraBiro, 2015.

En Billy, el protagonista de Potes enlaire!, segueix, en aquesta segona aventura, el seu camí de petit cowboy. En aquest cop, el pare li diu que un bon cowboy ha de ser capaç de capturar qualsevol animal amb el llaç, encara que dubta que un hámster, com és ell, pugui fer-se amb un bisó. En Billy es posa al cap que ell ho pot fer i comença a fer-ne els preparatius, encara que els seus amics no ho veuen massa clar. Finalment, troba un bisó de veritat i el vol capturar. El bisó no dóna crèdit i s`enfada molt comença a galopar amb el pobre Billy enganxat al llaç. Finalment, el bisó escolta en Billy i acaba entenent que el que vol fer es quedar bé davant el seu pare. Així decideix portar en Billy a casa seva i, a canvi, menjarà unes bones avellanes torrades de les que fa el papa per berenar.
A més, el pare havia dit que si en Billy es feia amb un bisó ell es menjaria el seu barret i ho ha de fer, encara que és el bisó qui se`l menja i far riure a tothom.
En Billy i el bisó és un llibre divertit, ple d`humor i de tendrensa. Ens parla de que les limitacions les posem nosaltres i de que, si som capaços de parlar i expressar-nos, podrem aconseguir ajuda. Gràcies al diàleg, el bisó i Billy es fan amics i mostren que, a la vida, de vegades, els problemes els creem amb la nostra falta de comunicació. Quan en Billy vol capturar el bisó sense més ni més, aquest s`empipa i el llança per terra, damunt d`un cactus, però quan en Billy li explica què vol, al bisó li fa gràcia i l`ajuda a superar aquest nou repte.
Els dibuixos traspuen alegria i es centren en les diferències: en Billy és molt petit i el bisó molt gran. Hi ha alguns moments que el lector pateix pel petit hàmster, encara que la mirada del bisó sempre és clara i cau bé des del començament. Els animals, un cop més, actuen com a humans però sense perdre el seu aspecte.
Esperem continuar llegint més aventures d`aquest petit aprenent de cowboy, a qui li agraden les avellanes torrades més que res en el món i que té uns bons amics, com el cuc Pere Joan i la rateta Fina. Per altra banda, la figura del pare, sempre tendra, ajuda al Billy a fer-se gran i a créixer.
De ben segur, que els primers lectors gaudiran d`aquest text ple d`humor que ens parla de l`amistat, la valentia i l`esperit de superació.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.