miércoles, agosto 19, 2015

Color animal,
Agustín Agra - Maya Hanisch,
Kalandraka, 2015.

De vegades, la realitat amaga més sorpreses de les que ens pensem. Estem acostumats a mirar, sí, però no a contemplar ni a observar amb cura el món que ens envolta i, precisament, a "Color animal", l`Agustín Agra ens proposa, als nens i als grans, que ens deixem seduir per uns animals, uns 30, que ens surten, amb color i amb força, a trobar des de les pàgines d`aquest bonic llibre.
Els textos, breus i prou sucosos, ens posen en antecedents i ens fan entendre molt bé com són aquests animals. Així, "L`ós polar quan caça una foca s´hi acosta lentament, sense fer soroll", el guepard "vigila la sabana camuflat", la zebra "es defensa a coces i mossegades", el flamenc "quan neix és blanc" o el paó "dorm sobre un arbre". Aus boniques, impressionants, mamífers potents, però també petites papallones o granotes formen l`imaginari d`aquest llibre que no segueix cap altre criteri que el gust de l`autor, perquè la idea és crear sensacions i estimular la curiositat en els petits i crear noves preguntes.
Les il·lustracions, de Maya Hanisch, són realment fastuoses. Segueix la tècnica del collage digital i va servir unes imatges poc convencionals, a la vegada que plenes de vida, de color, d`animació. Resulten unes il·lustracions, de veritat, irresistibles.
"Color animal" s`adreça als nens, des dels 4 anys, i ens parla de la curiositat, de la vida en estat pur i del respecte als animals i a tots els éssers vius. És un llibre que s`ha de llegir amb cura i s`ha d`assaborir amb calma per poder absorbir tota la bellesa del text i de les imatges.
Kalandraka edita el llibre en castellà, català, galleg i portugués. Un llibre, efectivament, per somniar i créixer.


0 comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.