miércoles, abril 09, 2014





El baobab, la fulla de roure i la lluna de coure, Arola Editors, 2006
Textos: Adam Manyé
Soprano: Anna Ollet
Piano: Miyuki Yamaoka
Il·lustracions: Pere Puig

Aquest cop volem parlar d` un conte singular, especial i enriquidor. No és un conte al ús perquè barreja la música amb les il·lustracions i la paraula. Tot forma un conjunt de una gran bellesa.
La història ens parla d`una fulla de roure que, volant, arriba al costat d`un baobab i descobreix alguns misteris, com és que les papallones sempre volen cap a Venècia o que les flors del baobab són molt difíciles de veure. La lluna és l`altra protagonista que, amb to suau i calmós, ens porta cap al món dels somnis.
El llibre el composen 12 làmines i diferents peces musicals, alguna ària, cançons, fragments d`una òpera de Mozart i un poema de l`Apel·les Mestres cantat.
El procés per gaudir del conte és posar el cd, obrir el llibre i deixar-se seduir per tota l`explosió de colors i fragàncies de les il·lustracions, a la vegada que posem altres sentits a funcionar, perquè hem d`escoltar alhora i, si volem, també llegir. No és, doncs, quelcom usual aquesta perfecta simbiosi, però sí desitjable.
El conte va adreçat al públic infantil que, de mica en mica, s`anirà introduint en el món de les cadències i dels sentiments que provoca la música. Ara bé, els adults l`han d`acompanyar en aquest procés d`apropament emocional i sensitiu.
El llibre es presenta en un format molt cuidat i és converteix, d`aquesta manera, en un regal excel·lent, sobretot pels nens i nenes que comencen la seva formació musical.
 El baobab és una refèrencia que, d`alguna manera, ens fa pensar en un altre conte universal i ple de sensibilitat, El petit príncep.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.