sábado, febrero 08, 2014

El camí de l`amor,
Eva Mengual,
Barcelona: Comanegra, 2014


El camí de l`amor és un conte metafòric que ens ajuda a entendre que, per damunt de tot, ens hem d`estimar i valorar a nosaltres mateixos i no posar tots els afectes i les emocions fora perquè, si ho fem així, mai ens aprendrem a valorar ni creixerem com a persones.

La Máire és una noia que pensa que tota la seva vida és important perquè viu amb la seva parella, en Liam. Poc a poc, la Máire s`ha anat tancant en un món que sembla idíl·lic però que no ho és. Ha perdut contacte amb els seus amics, amb la seva família i amb ella mateixa. Per això, quan Liam li confessa que s`estima a una altra dona, la vida de la Màire sembla que s`esmicoli i que no tingui cap sentit.

L`autora, l`Eva Mengual, bona coneixedora de les psicoteràpies, l`acompanyarà en el procés de retrobament. Poc a poc, la Máire, gràcies a un vell pagès i a la seva amiga de sempre, va veient que la solitud no és dolenta i que hi ha molts tipus d`amor.

L`amor, en definitiva mai desapareix, només es transforma i es va adaptant, però sempre està amb nosaltres si no li tanquem la porta. Per l`Eva comença una nova vida quan trenca amb la seva parella i descobreix, a més, que està embarassada i que, per fi, se sent en pau amb ella mateixa.

El camí de l`amor està escrit en forma de conte i s`estructura en 10 capítols. D`alguna manera és una història iniciàtica perquè la Màire del començament, destrossada i acabada, no té res a veure amb la Màire plena que acarona al seu fill quan acaba el llibre.

El text és molt descriptiu i conté passatges de gran bellesa com poden ser les reflexions que es fan al voltant del cicles de la vida i de les collites. A més, mostra un itinerari de vida i es posa al davant d`una gran veritat: l`amor està dintre de nosaltres.

El llibre és llegeix amb facilitat encara que convida a una reflexió posterior que cada lector haurà de fer en privat. És un text ple de tendresa, molt positiu i esperançat. El podem qualificar de llibre d`autoajuda, encara que, al estar escrit en forma de conte, va més enllà i pot complaure a diferents tipus de lectors. Un bon text, en definitiva.

1 comentario:

  1. Moltes gràcies per la ressenya!
    Aprofito l'ocasió per convidar-te al perfil de Facebook del llibre, per si t'interessa estar al dia de notícies i activitats relacionades: https://www.facebook.com/elcamidelamor

    Una abraçada.

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.